Γαϊδουράγκαθο: Ο καλύτερος σύμμαχος για το συκώτι

Το γαϊδουράγκαθο είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας και μέχρι σήμερα πληθώρα μελετών έχει δείξει ότι αποτελεί το βότανο που προστατεύει το ήπαρ και την υγεία των νεφρών.


Ginkgo Biloba: O σύμμαχος της μνήμης και του κυκλοφορικού

Το Ginkgo biloba είναι βότανο γηγενές της Κίνας και έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική για την θεραπεία παθήσεων του πνεύμονα. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της υγείας του εγκεφάλου και τη θεραπεία ποικίλων καταστάσεων.


Η λήψη βιταμινής C για τα παιδιά... είναι παιχνιδάκι!

Όπως δείχνουν τα νεότερα στατιστικά δεδομένα, τα παιδιά όσο προχωρούν από την παιδική στην εφηβική ηλικία φαίνεται πως δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη σωστή διατροφή, καθώς το ποσοστό που ακολουθεί «ικανοποιητικές» διατροφικές συνήθειες ολοένα και μειώνεται.


Ιπποφαές: Ένα πολυδύναμο φυτό!

Ρώσοι και Κινέζοι επιστήμονες το κατατάσσουν ανάμεσα στα δέκα πιο ισχυρά θεραπευτικά φυτά στον κόσμο και υποστηρίζουν ότι περιέχει 190 πολύτιμες ουσίες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και προέρχονται κυρίως από το έλαιό του.