Γαϊδουράγκαθο: Ο καλύτερος σύμμαχος για το συκώτι

Γαϊδουράγκαθο: Ο καλύτερος σύμμαχος για το συκώτι

Το γαϊδουράγκαθο είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας και μέχρι σήμερα πληθώρα μελετών έχει δείξει ότι αποτελεί το βότανο που προστατεύει το ήπαρ και την υγεία των νεφρών.

Η δραστική του ουσία είναι η σιλυμαρίνη, η οποία συναντάται μόνο στους σπόρους του φυτού. H σιλυμαρίνη διαθέτει αποτοξινωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μεταβάλλει τη μεμβράνη των ηπατικών κυττάρων εμποδίζοντας την κίνηση των τοξινών μέσα στο όργανο, ενώ βοηθά και στην αναγέννηση των κατεστραμμένων ηπατικών κυττάρων αποτελώντας τον καλύτερο σύμμαχο για το συκώτι.

Στις μέρες μας το γαϊδουράγκαθο αποτελεί το βασικό όπλο της βοτανοθεραπείας για τη θωράκιση του ήπατος από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ - ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που επιβαρύνουν το όργανο.

 

Οι δράσεις του γαϊδουράγκαθου

Η δραστική του ουσία εμποδίζει τις τοξίνες να εισχωρήσουν και εξουδετερώνουν όσες έχουν ήδη εισχωρήσει. Στις μελέτες γενικότερα έχει επιβεβαιωθεί ότι το γαϊδουράγκαθο:

    • Προστατεύει και ενισχύει την υγεία του ήπατος

    • Συμβάλλει στην καλή υγεία των νεφρών και της χοληδόχου κύστης

    • Βοηθά σημαντικά στη μείωση των οργανικών βλαβών του συκωτιού από την κατανάλωση αλκοόλ

    • Χρησιμοποιείται για αντιμετώπιση της ηπατίτιδας και του Ίκτερου

    • Συμβάλλει στη διαχείριση των σακχάρων και των λιπιδίων στο αίμα.

 

Πού μπορούμε να το βρούμε

Μπορείτε να επωφεληθείτε από τα οφέλη του γαϊδουράγκαθου εντάσσοντας στην καθημερινότητά σας το φυσικό συμπλήρωμα διατροφής Superherbs HERBALIN COMPLEX ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ. Πρόκειται για μία μοναδική σύνθεση από φυσικά συστατικά που προσφέρουν εύρυθμη λειτουργία στον οργανισμό και το καθιστούν εξαιρετικά οφέλιμο για το ήπαρ. Ζητήστε το στα φαρμακεία.